מסטיק שבריא לשיניים ולגוף – הכירו את אלת המסטיק

הכירו את הצמח שזקני תימן כבר הכירו בתור בעל סגולות רפואיות רבות

השימוש במסטיקא ידוע עוד מימי קדם, והוא אף מצויין במקורות בתור סם ריפוי בעל חשיבות רבה ברפואה העממית והמסורתית של המזרח התיכון ושל יוון העתיקה, כאשר הוא שימש בתור תרופה נגד ארס של נחשים. בהודו ופרס העתיקה שימש המסטיקא כחומר לסתימת חורים בשיניים. במאה הראשונה לספירהף חי רופא בוטנאי יווני בשם דיוסקורידס שכתב ספר בשם "אודות רפואי חומרים" על תכונות הריפוי של המסטיקא.

המסטיקא טובה בעיקר לבעיות אצל נשים בכל הנוגע לפיריון והיריון – הוא מחזק את רירית הרחם בזמן ההיריון, משכך את כאבי המחזור, עוצר את דימום הווסת, ומסייע להגברת הביוץ. בנוסף, המסטיקא אף מועילה לעצירת הצטננות בחורף, מטפלת בבעיות דלקת חניכיים, עצירת דימומים כלליים ומטפלת בזיהום מעיים. כמו כן, נמצא כי בעת לעיסת גרגירי מסטיקא, משתחררות בתוך הפה תרכובות לקטילת חיידקים, מה שמועיל במניעת עששת והוביל להכנת משחות להרגעת דימומים בחניכיים.

ברפואה העממית הערבית ישנו שימוש רב בשרף עץ האלה לטיפול בכאבי בטן, למניעת שלשולים, להפגת ריח רע מהפה, לטיפול בצרבות, לטיפול בכיב קיבה (אולקוס), כאבי שיניים, אקזמה, להמרצת העיכול לעצירת שטפי דם מן הרחם, ולהכנת שיקוי להגברת חלב מניקות.

במחקר שנערך בטכניון, הוכח שהשרף מכיל כמויות של נוגדי חימצון המגינים על הכבד. המחקרים מראים שיש בשרף חומר המחזק את רירית הרחם ומסייע להגברת הביוץ בשל התכונה של הורדת תכולת הפרולקטין. צריכה מרובה של מסטיקא עוזרת לקליטת הכולסטרול בגוף, ובכך היא מקלה על לחץ דם גבוה והורדת הסיכון של התקף לב.

בעבר ובהווה נערכים מחקרים רבים על מאפייני הריפוי של המסטיקא, לדוגמא:

במחקר שנעשה בשנת 1985 על ידי אוניברסיטת סלוניקי ואוניברסיטת מייקאי, נתגלה כי המסטיקא יכולה להפחית את פלאק החיידקים בשיניים ב-41.5%.

מחקר שנעשה בשנת 1998 באוניברסיטת אתונה גילה לשמן המסטיקא ישנם תכונות אנטי-בקטריאליות לשיניים ואנטי-פטרייתיות לרגליים.

מחקר נוסף של אוניברסיטת נוטינגהאם שפורסם במגזין "New England Journal of Medicine", טוען כי מסטיקא יכולה לרפא כיב פפטי (אולקוס) על ידי הרג חיידקי Helicobacter pylori  הגורמים לכיב פפטי. מחקרים נוספים הראו שאין השפעה של מסטיקא על החיידקים לתקופת זמן קצרה, אולם באחרונה הראו מחקרים חדשים כי המסטיקא משחררת פולימר מסיס ודביק היורד מהגוף לאחר זמן רב. ניתוח נוסף של המחקר הראה כי רק חלק קטן של החומצה פעיל באופן בקטריאלי, ואילו החלק הפעיל ביותר היה חומצה הנקראת isomasticadienolic – כך שאין ספק שעוד לא גילינו את מלוא הפוטנציאל של צמח נפלא זה.

לחצו כאן לרכישת מוצרים מתקדמים המבוססים על אלת המסטיק.

קרדיטים: מקור טקסט: ויקיפדיה | תמונה: מאת Ailinaleixo – נוצר על ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11133632

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *